De beste manier om vlees te ontdooien
Ontdooi het vlees door het 1 dag voor gebruik uit de diepvries te halen en in de koelkast te leggen. Laat het vlees in de vacuüm verpakking zitten en leg het in een lekdicht bakje of op een bordje in de koelkast. Zorg ervoor dat je koelkast temperatuur goed ingesteld staat (advies: 0-4°C graden).
Snelle methode om vlees te ontdooien
Mocht je het vlees na aankoop diezelfde avond willen gebruiken en je bent onverhoopt vergeten het vlees uit de diepvries te halen, kun je het vlees ook op een snellere manier ontdooien. Deze versnelde ontdooi methode kun je alleen gebruiken als de vacuümverpakking gesloten is.
1. Haal het vlees uit de diepvries en laat het in de vacuümverpakking zitten.
2. Controleer of de verpakking goed vacuüm is en doe vervolgens het vlees in een grote dichte bak.
3. Zet de bak met het vlees erin onder de kraan en vul de bak met koud (stromend) water.
Op deze bovenbenoemde manier wordt een product “versneld” en toch verantwoord ontdooid.
Let op dat je het vlees niet opnieuw invriest na het ontdooien.