Deze keer een dessert van de barbecue, Brown Betty. Brown Betty is een traditioneel Amerikaans dessert wat gemaakt is van appels en gezoete kruimels. Een heerlijk dessert om een avondje tafelen mee af te sluiten. Simpel om te maken, heerlijk om te eten! 

Instructies – bereidingstijd ca. 1,5 uur

  • Bereid de BBQ voor op indirect vuur met een dome temperatuur van 180ºC graden
  • (Hetelucht oven kan ook, bakken op 180ºC graden) 
  • Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een mengkom
  • Meng het kaneelpoeder goed door de appels heen
  • Doe de bloem en bruine suiker in een mengkom, meng dit goed door en voeg daarna de boter toe
  • Wrijf het mengsel tot droge kruimels, als het te nat is voeg je evt. nog wat extra bloem toe
  • Vet de skillet in met een beetje boter
  • Verdeel 1 laag appelblokjes over de bodem van de skillet
  • Doe de ingrediënten voor de siroop in de steelpan en verwarm het tot de suiker is gesmolten
  • Schenk de helft van de siroop over de 1e laag appelblokjes en doe daarna de 2e laag blokjes erbovenop
  • Schenk de rest van de siroop erover
  • Verdeel als laatste de kruimels over de skillet als toplaag
  • Bak de brown betty in ca. 1 uur gaar op indrect vuur bij 180ºC graden
  • Houd de dome temperatuur tussendoor goed in de gaten
  • Serveer de skillet op een houten plank op tafel en lepel het lekker uit de pan met jouw gasten
  • Eventueel met een bolletje slagroomijs en wat verse slagroom om het dessert af te maken

Eet smakelijk!