Onze Kalfs Entrecote is een steak dat van de dunne lende van een kalf wordt gesneden. Dit stukje vlees kenmerkt zich door het mooie randje vet aan de bovenzijde. In dit recept gaan we de kalfs entrecote bereiden op de barbecue.

Ontdooien van de kalfs entrecote

Laat de kalfs entrecote de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Kalfs entrecote op kamertemperatuur laten komen

Haal de kalfs entrecote een uur van tevoren uit de koeling zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra garing geven om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid van het product. Oftewel neem de tijd en laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Kruiden van de kalfs entrecote

Net voordat je het vlees gaat bakken haal je het uit de verpakking. Dep alle zijden af met keukenpapier en bestrooi alle zijden met kruiden naar wens, bijvoorbeeld de Cayun Style of Boombastic Mix. Zout en peper kan ook!

De ontdooide kalfs entrecote uitpakken
Even deppen met keukenpapier na het ontdooien
De Cayun Style is heerlijk bij kalfs entrecote
Kruiden naar wens, of gewoon zout en peper!

Aansteken van de barbecue

Om de kalfs entrecote zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Voor het bereiden van de entrecote gebruiken we direct vuur. Om goed te kunnen grillen zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C.

Leg de kalfs entrecote op de barbecue

Als de barbecue goed op temperatuur is mag de kalfs entrecote op de barbecue.

Bij de barbecue blijven en regelmatig keren

Bakken van kalfs entrecote op de barbecue

Het bakken van kalfs entrecote op de barbecue duurt niet heel lang dus het is belangrijk om bij de barbecue te blijven. Keer het vlees regelmatig en zorg dat het vlees niet aanbrandt. We raden aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. Voor een medium-rare bereiding gaar je het vlees tot een kerntemperatuur van 50-55°C graden.

Dat ziet er zalig uit!

Kalfs entrecote even laten rusten

Na het grillen laat je de kalfs entrecote een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in het vlees blijven zitten. Je kunt de entrecote op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie.

Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je deze VleesFanaat producten nodig.

Vlees

Kruiden naar keus