De Rib-eye Steak zit aan de voorkant van de rug van het rund. Het vlees is erg zacht en door de aanwezigheid van een duidelijke vetstructuur is het vol van smaak. In dit recept gaan we een rib-eye steak bereiden op de barbecue.

Ontdooien van de rib-eye steak

Laat de rib-eye steak de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Rib-eye steak op kamertemperatuur laten komen

Haal de steak een uur van tevoren uit de koeling zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is dan zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra garing geven om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid van het product. Oftewel neem de tijd en laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Kruiden van de steak

Net voordat je het vlees gaat bakken haal je het uit de verpakking. Dep alle zijden af met keukenpapier en bestrooi alle zijden met kruiden naar wens, bijvoorbeeld de Cayun Style of de Boombastic Mix. Zout en peper kan ook zoals we in dit recept laten zien.

De ontdooide rib-eye steak uitpakken
Even deppen met keukenpapier na het ontdooien
Kruiden naar wens, of gewoon zout en peper!

Aansteken van de barbecue

Om de rib-eye steak zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Voor het bereiden van de steak gebruiken we direct vuur. Om goed te kunnen grillen zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C.

Leg de steak op de barbecue

Als de barbecue goed op temperatuur is mag de steak op de barbecue.

Rib-eye steak op de barbecue
Bij de barbecue blijven en regelmatig keren

Bakken van rib-eye steak op de barbecue

Het bakken van steak op de barbecue duurt niet heel lang dus het is belangrijk om bij de barbecue te blijven. Keer het vlees regelmatig en zorg dat het vlees niet aanbrandt. We raden het aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. Voor een medium-rare bereiding gaar je het vlees tot een kerntemperatuur van 50-55°C graden.

Steak even laten rusten

Na het grillen laat je de steak een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in het vlees blijven zitten. Je kunt de steak op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie.

Rib-eye steak gebakken op de barbecue
Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je deze VleesFanaat producten nodig.

Vlees

Kruiden naar keus