Onmisbare tips voor het bereiden van vlees

We hebben 5 handige tips op een rijtje gezet voor het bereiden van vlees!

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Het is belangrijk dat je de juiste informatie verzamelt en spullen voorbereid voórdat je het vlees gaat klaarmaken. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk! Als je weet wat je kan verwachten kun je de bereiding zo perfect mogelijk laten verlopen. Denk hierbij aan:

  • een schone werkplek
  • een schoon mes
  • een schone snijplank
  • de gewenste kruiden klaarzetten
  • de barbecue/pan/oven klaarzetten voor gebruik

2. Kruid het vlees voordat je gaat bakken

Kruid het vlees altijd voordat je het gaat bakken. Zo krijgt het korstje aan de buitenkant van het vlees een lekkere smaak. Als je pas na het bakken de kruiden of marinades toevoegt mis je een groot gedeelte van de smaakbeleving die al in het product aanwezig is!

3. Laat het vlees op kamertemperatuur komen

Laat het vlees voordat je het gaat bakken altijd eerst op kamertemperatuur komen. Dit is erg belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is dan zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra lang bakken om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid van het product.

4. Vlees even laten rusten na het bakken

Laat het vlees na het bakken altijd even “rusten”. Door de hitte van de barbecue, pan of oven wil het vocht wat in het vlees zit weg van de kern. Door het vlees een paar minuutjes na het bakken te laten rusten geef je het vlees de tijd om alle vleessappen in de kern te behouden. Je kunt het vlees laten rusten door het op een bordje te leggen of in een schaal, met eventueel aluminiumfolie er losjes op.

5. Steek de barbecue op de juiste manier aan

Zorg voor een goede voorbereiding van de barbecue als je deze gaat gebruiken. Bekijk de handige instructies voor het goed aansteken van de barbecue.