Ons Lamsvlees is afkomstig van lammeren, puur en zuiver van Hollandse bodem. Het lamsvlees is erg geschikt om te grillen en braden en wordt nóg lekkerder door het vlees vooraf te kruiden. In dit recept gaan we lamsfilet en lamshaas klaarmaken op de barbecue.

Ontdooien van de lamsfilet en lamshaas

Laat het vlees de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Marineren van het lamsvlees

In de ochtend ga je de lamsfilet en lamshaas alvast marineren. Voordat je dit gaat doen dep je even het vlees af met keukenpapier. Je gaat het vlees marineren volgens de instructies hieronder en daarna laat je het zo’n 5-8 uur intrekken in de koelkast.

In het Lamsrug Pakket zit een lamsfilet, lamshaas en lamsracks
Kruiden van lamsvlees
Leg het vlees in een schaal en strooi de Rambam Kruidenmix aan alle zijden
Olijfolie op lamsvlees
Schenk olijfolie aan alle kanten en meng het geheel
Schaal met gemarineerd lamsvlees
Na het marineren zet je de schaal in de koelkast voor 5-8 uur.

Lamsfilet en haas op kamertemperatuur laten komen

Haal het vlees een uur van tevoren uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is dan zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra garing geven om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid van het product. Oftewel neem de tijd en laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Aansteken van de barbecue

Om het lamsvlees zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Voor het bereiden van het vlees gebruiken we direct vuur. Om de lamsfilet en lamshaas goed te kunnen grillen zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C.

Leg de lamsfilet en haas op de barbecue

Als de barbecue goed op temperatuur is mag het lamsvlees op de barbecue.

Bakken van lamsvlees op de barbecue

Het bakken van lamsvlees op de barbecue duurt niet heel lang dus het is belangrijk om bij de barbecue te blijven. Keer het vlees regelmatig en zorg dat het vlees niet aanbrandt. We raden aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. Voor een medium-rare bereiding gaar je het vlees tot een kerntemperatuur van ongeveer 55°C.

Lamsfilet en lamshaas van de barbecue
Perfect gebakken!

Lamsfilet en haas even laten rusten

Na het bakken laat je het lamsvlees een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in het vlees blijven zitten. Je kunt ze op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie. Na het rusten kun je het vlees snijden en heerlijk opeten!

Lamsvlees
Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je deze VleesFanaat producten nodig.