Ons Lamsvlees is afkomstig van lammeren, puur en zuiver van Hollandse bodem. Het lamsvlees is erg geschikt om te grillen en braden en wordt nóg lekkerder door het vlees vooraf te kruiden. In dit recept gaan we lamsracks bereiden op de barbecue.

Ontdooien van de lamsracks

Laat de lamsracks de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Marineren van de lamsracks

In de ochtend ga je de lamsracks alvast marineren. Voordat je dit gaat doen dep je even het vlees af met keukenpapier. Je gaat de lamsracks marineren volgens de instructies hieronder en daarna laat je het zo’n 5-8 uur intrekken in de koelkast.

In het Lamsrug Pakket zit een lamsfilet, lamshaas en lamsracks
Lamsracks snijden
Je kunt de lamsracks snijden voordat je ze gaat bakken, of de lamsracks als geheel bakken en achteraf snijden
Leg de lamsracks in een schaal en strooi de Rambam Kruidenmix aan alle zijden
Schenk olijfolie aan alle kanten en meng het geheel
Schaal met gemarineerd lamsvlees
Na het marineren zet je de schaal in de koelkast voor 5-8 uur.

Lamsracks op kamertemperatuur laten komen

Haal het vlees een uur van tevoren uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is dan zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra garing geven om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid van het product. Oftewel neem de tijd en laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Aansteken van de barbecue

Om de lamsracks zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Voor het bereiden van de lamsracks gebruiken we direct vuur. Om de lamsracks goed te kunnen grillen zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C.

Leg de lamsracks op de barbecue

Als de barbecue goed op temperatuur is mogen de lamsracks op de barbecue.

Lamsracks backen op de barbecue
Je kunt de lamsracks gesneden bakken
Hele lamsracks bakken op de barbecue
Lamsracks kun je ook als geheel bakken en achteraf snijden

Bakken van lamsracks op de barbecue

Het bakken van lamsracks op de barbecue duurt niet heel lang dus het is belangrijk om bij de barbecue te blijven. Keer het vlees regelmatig en zorg dat het vlees niet aanbrandt. We raden het aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. Voor een medium-rare bereiding gaar je het vlees tot een kerntemperatuur van ongeveer 55°C.

Lamsracks die je van tevoren snijdt zijn gebakken aan alle kanten en hebben overal kruiden
Geheel gebakken lamsracks
Geheel gebakken lamsracks, na het snijden zul je zien dat het vlees aan de binnenkant nét ietsje zachter is, maar alleen de korst bevat kruiden

Lamsracks even laten rusten

Na het bakken laat je de lamsracks een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in het vlees blijven zitten. Je kunt ze op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie.

Gebakken lamsracks van de barbecue
Zo zien de lamsracks eruit als je ze geheel bakt en daarna snijdt. Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je deze VleesFanaat producten nodig.