Instructies
Voorbereidingstijd ca. 20-30 minuten // Bereidingstijd ca. 60 minuten
- Haal het ronde pizza deeg op tijd uit de (diepvries of) koelkast
- Zet alle ingrediënten klaar die je nodig hebt
- Bereid de BBQ voor op indirect vuur met een dome temperatuur van 200ºC graden
- (Hetelucht oven kan ook, bakken op 200ºC graden)
- Bak de spekjes in een pan, zorg dat ze niet te knapperig worden
- Doe de 45+ brie in een klein rond ovenschoteltje, haal de korst eraf
- eventueel mag ook camembert gebruikt worden, deze kan in de houten vorm zonder plastic op de 1e laag gezet worden
- Knip een bakpapier in de vorm van de pizza steen en leg deze op de steen
- Rol het 1e pizza bolletje uit tot een mooie ronde lap en leg deze op de pizzavorm
- Zorg ervoor dat deze laag minstens over de rand komt van de vorm
- smeer daarna een laag kruiden crème of kruidenboter over de eerste laag
- Verdeel vervolgens de gebakken spekjes erover
- Dan de geraspte Parmezaanse kaas erover
- Rol daarna de 2e laag pizza goed uit tot een iets groter rondje dan de 1e laag
- Leg zorgvuldig de 2e laag pizza over de brie kom heen, zorg dat het niet scheurt
- Druk voorzichtig de 2e laag pizza aan tot om de rand van de brie kom
- Ligt de pizza daarna niet volledig tot aan de buitenrand van de pizza steen? Dan is hij nog niet goed genoeg uitgerold
- Is de 2e laag pizza goed aangedrukt en verdeeld tot een mooie 2e laag? Dan kunnen we nu gaan insnijden
- Snijd mooie repen van ca 1,5-2 cm vanaf het kommetje tot aan het eind van de schaal
- draai de reepjes vervolgens 2 keer een kwartslag
- Kluts 1 ei in een schaaltje en strijk daarna over de twisters een mooi laagje ei
- Dan is de pizza klaar om op de BBQ of in de oven gezet te worden
- Kijk voor de zekerheid na 45 minuten hoe de pizza eruit ziet qua deeg en kleur
- Je kunt tussendoor de pizza ( als hij op de BBQ staat ) een halve slag draaien
- Ziet hij er mooi krokant en gaar uit? Dan mag de pizza eruit
- Snijd het “petje” van de brie af en daarna is het tijd om aan te vallen!
- Scheur een lekkere twister van de pizza af en dip vervolgens in de brie..
Eet smakelijk!