Instructies

Voorbereidingstijd ca. 20-30 minuten // Bereidingstijd ca. 60 minuten

  • Haal het ronde pizza deeg op tijd uit de (diepvries of) koelkast
  • Zet alle ingrediënten klaar die je nodig hebt
  • Bereid de BBQ voor op indirect vuur met een dome temperatuur van 200ºC graden
  • (Hetelucht oven kan ook, bakken op 200ºC graden) 
  • Bak de spekjes in een pan, zorg dat ze niet te knapperig worden
  • Doe de 45+ brie in een klein rond ovenschoteltje, haal de korst eraf
  • eventueel mag ook camembert gebruikt worden, deze kan in de houten vorm zonder plastic op de 1e laag gezet worden
  • Knip een bakpapier in de vorm van de pizza steen en leg deze op de steen
  • Rol het 1e pizza bolletje uit tot een mooie ronde lap en leg deze op de pizzavorm
  • Zorg ervoor dat deze laag minstens over de rand komt van de vorm
  • smeer daarna een laag kruiden crème of kruidenboter over de eerste laag
  • Verdeel vervolgens de gebakken spekjes erover
  • Dan de geraspte Parmezaanse kaas erover
  • Rol daarna de 2e laag pizza goed uit tot een iets groter rondje dan de 1e laag
  • Leg zorgvuldig de 2e laag pizza over de brie kom heen, zorg dat het niet scheurt
  • Druk voorzichtig de 2e laag pizza aan tot om de rand van de brie kom
  • Ligt de pizza daarna niet volledig tot aan de buitenrand van de pizza steen? Dan is hij nog niet goed genoeg uitgerold
  • Is de 2e laag pizza goed aangedrukt en verdeeld tot een mooie 2e laag? Dan kunnen we nu gaan insnijden
  • Snijd mooie repen van ca 1,5-2 cm vanaf het kommetje tot aan het eind van de schaal
  • draai de reepjes vervolgens 2 keer een kwartslag
  • Kluts 1 ei in een schaaltje en strijk daarna over de twisters een mooi laagje ei
  • Dan is de pizza klaar om op de BBQ of in de oven gezet te worden
  • Kijk voor de zekerheid na 45 minuten hoe de pizza eruit ziet qua deeg en kleur
  • Je kunt tussendoor de pizza ( als hij op de BBQ staat ) een halve slag draaien
  • Ziet hij er mooi krokant en gaar uit? Dan mag de pizza eruit
  • Snijd het “petje” van de brie af en daarna is het tijd om aan te vallen!
  • Scheur een lekkere twister van de pizza af en dip vervolgens in de brie..

Eet smakelijk!