De Kalfs Côte de Boeuf, ook wel een prime rib genoemd. Het is groot, er zit een bot in en het heeft een moeilijke naam. Laat je hier niet door afleiden, het is een super mooi stuk vlees met een erg fijne structuur. Het vlees heeft een mooi randje vet en is daardoor erg smaakvol! In dit recept gaan we onze kalfs côte de boeuf bakken op de barbecue.

Ontdooien van de kalfs côte de boeuf

Laat de kalfs côte de boeuf de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Kalfs côte de boeuf op kamertemperatuur laten komen

Haal de kalfs côte de boeuf een uur van tevoren uit de koeling zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra garing geven om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid van het product. Oftewel neem de tijd en laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Kruiden van de kalfs côte de boeuf

Net voordat je het vlees gaat bakken haal je het uit de verpakking. Dep alle zijden af met keukenpapier en bestrooi alle zijden met kruiden naar wens, bijvoorbeeld de Cayun Style of Boombastic Mix. Zout en peper kan ook!

De ontdooide kalfs côte de boeuf uitpakken
Even deppen met keukenpapier na het ontdooien
Schenk olijfolie op beide zijden van de côte de boeuf
De olie even insmeren
De Boombastic Mix is heerlijk bij kalfs côte de boeuf
Kruiden naar wens, of gewoon zout en peper!
Heerlijk gekruid en klaar om op de barbecue te gaan

Aansteken van de barbecue

Om de kalfs côte de boeuf zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Voor het bereiden van de côte de boeuf gebruiken we direct vuur. Om goed te kunnen grillen zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C.

Leg de kalfs côte de boeuf op de barbecue

Als de barbecue goed op temperatuur is mag de kalfs côte de boeuf op de barbecue.

Bij de barbecue blijven en regelmatig keren

Bakken van kalfs côte de boeuf op de barbecue

Het bakken van kalfs côte de boeuf op de barbecue duurt niet heel lang dus het is belangrijk om bij de barbecue te blijven. Keer het vlees regelmatig en zorg dat het vlees niet aanbrandt. We raden aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. Voor een medium-rare bereiding gaar je het vlees tot een kerntemperatuur van 50-55°C graden.

Dat ziet er zalig uit!

Kalfs côte de boeuf even laten rusten

Na het grillen laat je de kalfs côte de boeuf een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in het vlees blijven zitten. Je kunt de côte de boeuf op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie.

Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je deze VleesFanaat producten nodig.

Vlees

Kruiden naar keus