Onze Ambachtelijke Kalfsschnitzel is de echte originele Wiener Schnitzel gemaakt van kalfsvlees. Het vlees wordt per lapje geklopt tot de juiste dikte. Door het kloppen is de structuur van het vlees verfijnd zodat deze niet taai is en daarna voorzien van een eigengemaakte crispy panade die zorgt voor een mooie coating. In dit recept gaan we de kalfsschnitzels bereiden in de koekenpan.

Ontdooien van de kalfsschnitzels

Laat de kalfsschnitzels de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Kalfsschnitzels op kamertemperatuur laten komen

Haal de schnitzels een uur van tevoren uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees.

Schnitzels uit de verpakking halen

Knip de verpakking open en haal de schnitzels er voorzicht uit zodat de panade mooi blijft zitten.

Koekenpan verwarmen op hoog vuur

Verwarm een koekenpan op hoog vuur met een grote hoeveelheid olie erin. De laag olie mag ongeveer 1 cm zijn, het is namelijk de bedoeling dat tijdens het bakken de schnitzel als het ware in de pan zweeft. Laat de olie op temperatuur komen tot 200°C graden.

Olie in koekenpan
Een laag olie van ongeveer 1 cm

Kalfsschnitzel bakken in de koekenpan

Leg de schnitzel rustig in de pan. Leg ‘m van je af zodat de hete olie niet tegen je aan kan spetteren. Door het vlees vervolgens op middelmatig vuur te bakken ontstaat er een mooi bruin korstje. Schuif de schnitzel na enkele seconden in de pan op een andere plek.

Zo ziet de olie eruit als je de schnitzel er net in hebt gelegd

Bak de eerste zijde ca. 1-2 minuten en draai de schnitzel om. De andere zijde ga je ook 1-2 minuten bakken (de exacte tijd is afhankelijk van de hitte van de olie). Herhaal dit proces een aantal keer tot de gewenste kleur.

Een mooi korstje!

Wil je de schnitzels eten met een nog bruiner korstje? Laat ze dan iets langer in de pan zitten en keer regelmatig. Let wel op dat het paneermeel niet aanbrandt! Het is ook zo dat het vlees droger wordt des te langer je de schnitzel bakt.

Gebakken kalfsschnitzel
Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je dit VleesFanaat product nodig.