De Diamanthaas, in de volksmond ook wel de schouderbief of jodenhaas genoemd. Het is het meest malse stukje vlees afkomstig uit de schouder van het rund. In dit recept gaan we onze diamanthaas bereiden op de barbecue.

Ontdooien van diamanthaas

Laat de diamanthaas de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Diamanthaas op kamertemperatuur laten komen

Haal de diamanthaas een uur van tevoren uit de koeling zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is dan zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra garing geven om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid. Oftewel neem de tijd en laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Kruiden van de diamanthaas

Net voordat je het vlees gaat bakken haal je het uit de verpakking. Dep alle zijden af met keukenpapier en bestrooi alle zijden met kruiden naar wens, bijvoorbeeld de Cayun Style of de Boombastic Mix. Zout en peper kan ook! In dit recept gebruiken we zout met een grove korrel en daarbij onze Boombastic Mix.

Diamanthaas van VleesFanaat
De ontdooide diamanthaas uitpakken
Diamanthaas deppen met keukenpapier
Even deppen met keukenpapier na het ontdooien
Eerst wat zout op de diamanthaas strooien aan alle zijden
Onze heerlijke Boombastic Mix past goed bij de diamanthaas

Aansteken van de barbecue

Om de diamanthaas zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Voor het bereiden van de diamanthaas gebruiken we direct vuur. Om goed te kunnen grillen zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C.

Leg de diamanthaas op de barbecue

Als de barbecue goed op temperatuur is mag de diamanthaas op de barbecue.

Onze diamanthaas is zo groot dat die maar nét past op deze barbecue!

Bakken van diamanthaas op de barbecue

Het bakken van diamanthaas op de barbecue duurt niet heel lang dus het is belangrijk om bij de barbecue te blijven. Keer het vlees regelmatig en zorg dat het vlees niet aanbrandt. We raden aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. Voor een medium-rare bereiding gaar je het vlees tot een kerntemperatuur van 50-55°C graden.

Diamanthaas even laten rusten

Na het grillen laat je de diamanthaas een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in het vlees blijven zitten. Je kunt de diamanthaas op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie.

Gebakken diamanthaas op de barbecue
Dat ziet er zalig uit!
Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je deze VleesFanaat producten nodig.

Vlees

Kruiden naar keus