Instructies – bereidingstijd ca. 1,5 uur

  • Bereid de BBQ voor op indirect vuur met een dome temperatuur van 160ºC graden
  • (Hetelucht oven kan ook, bakken op 160ºC graden) 
  • Pel de uien en snijd ze in mooie ringen van ca. 8-10mm dikte
  • Druk vervolgens voorzichtig de ringen uit elkaar, sorteer de grote en kleine ringen
  • Meng het HOH gehakt met aantal kruiden naar wens, (peper & zout) 1 ei en hoeveelheid geraspte 48+ kaas naar wens

  • Pak nu de grote uienringen en bekleed de binnenkant van de uienring met een mooi randje gehakt, niet te dik!
  • Zoek vervolgens uit de kleinere uienringen een geschikte maat die je erin kan drukken, zodat het gehakt precies tussen de 2 ringen zit
  • Pak vervolgens de plakken ontbijtspek en wikkel deze voorzichtig door de ringen heen

  • Bestrooi (eventueel) de buitenkant van de wrapped uienringen met wat barbecue kruiden naar keus
  • Zorg dat heel de uienring mooi bedekt is met het spek en druk er eventueel een prikker door zodat alles blijft zitten

 

  • Leg de uienringen vervolgens op de barbecue en laat ze minstens 40 minuten garen op indirect vuur/li>
  • Draai na 20 minuten de uienringen om
  • Na 40 minuten garen lak je de uienringen rondom geheel af met BBQ saus
  • Laat de gelakte uienringen nog minstens 15 minuten doorgaren en keer ze regelmatig, tussendoor aflakken mag altijd!
  • Proef tussendoor een keer een uienring om te checken of de uien beetgaar zijn en het gehakt gaar is
  • Zijn ze gaar? Haal dan de uienringen van de BBQ en serveer op een houten plank met eventueel wat cocktailsaus of chilisaus

Eet smakelijk!