Instructies – bereidingstijd ca. 1,5 uur
- Bereid de BBQ voor op indirect vuur met een dome temperatuur van 160ºC graden
- (Hetelucht oven kan ook, bakken op 160ºC graden)
- Pel de uien en snijd ze in mooie ringen van ca. 8-10mm dikte
- Druk vervolgens voorzichtig de ringen uit elkaar, sorteer de grote en kleine ringen
- Meng het HOH gehakt met aantal kruiden naar wens, (peper & zout) 1 ei en hoeveelheid geraspte 48+ kaas naar wens
- Pak nu de grote uienringen en bekleed de binnenkant van de uienring met een mooi randje gehakt, niet te dik!
- Zoek vervolgens uit de kleinere uienringen een geschikte maat die je erin kan drukken, zodat het gehakt precies tussen de 2 ringen zit
- Pak vervolgens de plakken ontbijtspek en wikkel deze voorzichtig door de ringen heen
- Bestrooi (eventueel) de buitenkant van de wrapped uienringen met wat barbecue kruiden naar keus
- Zorg dat heel de uienring mooi bedekt is met het spek en druk er eventueel een prikker door zodat alles blijft zitten
- Leg de uienringen vervolgens op de barbecue en laat ze minstens 40 minuten garen op indirect vuur/li>
- Draai na 20 minuten de uienringen om
- Na 40 minuten garen lak je de uienringen rondom geheel af met BBQ saus
- Laat de gelakte uienringen nog minstens 15 minuten doorgaren en keer ze regelmatig, tussendoor aflakken mag altijd!
- Proef tussendoor een keer een uienring om te checken of de uien beetgaar zijn en het gehakt gaar is
- Zijn ze gaar? Haal dan de uienringen van de BBQ en serveer op een houten plank met eventueel wat cocktailsaus of chilisaus
Eet smakelijk!