Houthakkers steak, gemaakt van de procureur van het varken. Een heerlijke dikke steak waarmee je jouw vrienden of familie weer iets nieuws kunt laten proeven. De procureur is niet alleen te gebruiken voor Pulled pork maar ook voor deze houthakker steaks, na een paar uur zijn ze heerlijk mals en boterzacht! Deze steaks kun je perfect bereiden met een low & slow sessie en er zo voor zorgen dat dit stuk vlees bij iedereen in de smaak valt. Probeer vooral dit recept en verras je gasten!
Instructies – bereidingstijd ca. 4 uur
- Knoop de procureur stevig rondom vast met rolladetouw
- Snijd mooie grote steaks van de procureur, laat het touw intact zitten om de steaks
- Bestrooi de steaks royaal op alle zijdes met jouw rub naar keus
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en minstens 3 uur marineren, afgedekt op het aanrecht
- Bereid in de middag barbecue voor om op indirect vuur te garen
- Steek de BBQ aan minstens 4 uur voordat je wil gaan eten > dome temperatuur van 100ºC graden
- BBQ op temperatuur? Leg de steaks mooi verdeeld op het grillrooster, sluit het deksel
- Meet tussendoor de houthakker steaks of stop er een draadloze thermometer in.
- TIP: blijf bij je barbecue in de buurt en houd de dome én kerntemperatuur in de gaten
- Als de steaks ca. 65ºC graden zijn lak je ze tussendoor een keertje af met BBQ saus
- Bij een kerntemperatuur van ca. 92ºC graden haal je de steaks van de barbecue
- Serveer mooi op een bordje en smullen maar
Eet smakelijk!