Voor dit recept gebruiken we Iberico Ribfingers. Wat zijn ribfingers? Dit is eigenlijk het vlees wat normaal gesproken tussen de botjes van de spareribs zit. Leuk weetje: de Iberico varkens eten voornamelijk eikeltjes! Wil je jouw gasten eens voorzien van een super lekker stukje vlees? Probeer dan ons recept eens! 

Instructies – bereidingstijd ca. 2 – 2,5 uur

  • Dep de ribfingers droog met een keukenpapiertje en doe ze in een grote kom
  • Doe vervolgens de mosterd op het vlees en verdeel dit lichtjes op alle zijdes met de hand
  • Maak de kruidenmix en verdeel deze lichtjes op alle zijdes van de ribfingers in de kom, hussel goed door
  • Laat de gekruide ribfingers minstens 2 uur uit de koeling liggen voordat je ze gaat garen
  • Bereid de BBQ voor op indirect vuur met een stabiele dome temperatuur tussen de 100-125°C graden
  • Maak de lak alvast in een kommetje klaar

Is de BBQ op temperatuur? Thermometer bij de hand? Dan kun je verder met de onderstaande stappen:

  • Leg de ribfingers goed verdeeld op het grillrooster, let op dat ze er niet tussen kunnen vallen
  • Let op de dome temperatuur en blijf tussendoor een paar keer de ribfingers omdraaien en de (kern) meten
  • Gaar het vlees tot 70-75°C graden kern en lak daarna met een bakkwast de ribfingers af aan alle zijdes
  • Laat doorgaren ca. 85°C graden kerntemperatuur en blijf tot die tijd bij de BBQ, regelmatig keren en meten
  • Kerntemperatuur bereikt? Haal het vlees dan van de barbecue en serveer direct!

Eet smakelijk!