Voor dit recept gebruiken we Iberico Ribfingers. Wat zijn ribfingers? Dit is eigenlijk het vlees wat normaal gesproken tussen de botjes van de spareribs zit. Leuk weetje: de Iberico varkens eten voornamelijk eikeltjes! Wil je jouw gasten eens voorzien van een super lekker stukje vlees? Probeer dan ons recept eens!
Instructies – bereidingstijd ca. 2 – 2,5 uur
- Dep de ribfingers droog met een keukenpapiertje en doe ze in een grote kom
- Doe vervolgens de mosterd op het vlees en verdeel dit lichtjes op alle zijdes met de hand
- Maak de kruidenmix en verdeel deze lichtjes op alle zijdes van de ribfingers in de kom, hussel goed door
- Laat de gekruide ribfingers minstens 2 uur uit de koeling liggen voordat je ze gaat garen
- Bereid de BBQ voor op indirect vuur met een stabiele dome temperatuur tussen de 100-125°C graden
- Maak de lak alvast in een kommetje klaar
Is de BBQ op temperatuur? Thermometer bij de hand? Dan kun je verder met de onderstaande stappen:
- Leg de ribfingers goed verdeeld op het grillrooster, let op dat ze er niet tussen kunnen vallen
- Let op de dome temperatuur en blijf tussendoor een paar keer de ribfingers omdraaien en de (kern) meten
- Gaar het vlees tot 70-75°C graden kern en lak daarna met een bakkwast de ribfingers af aan alle zijdes
- Laat doorgaren ca. 85°C graden kerntemperatuur en blijf tot die tijd bij de BBQ, regelmatig keren en meten
- Kerntemperatuur bereikt? Haal het vlees dan van de barbecue en serveer direct!
Eet smakelijk!