Onze Rustieke Barbecueworsten zijn gemaakt van kwalitatief varkensvlees met een hogere vlees/vet verhouding zodat de worstjes lekker sappig blijven en na garing niet droog worden. Voorzien van een mooie kruidenmelange met zichtbare structuur. In dit recept gaan we de worstjes bereiden op de barbecue.

Ontdooien van de barbecueworstjes

Laat de worstjes de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Worstjes op kamertemperatuur laten komen

Haal de barbecueworstjes een uur van tevoren uit de koeling zodat ze op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees.

Aansteken van de barbecue

Om de worstjes zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Voor het bereiden van de barbecueworstjes gebruiken we direct vuur. Om ze goed te kunnen grillen zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C. Op direct vuur kunnen de worstjes goed bereid worden maar let op dat de barbecue niet té heet wordt, maximaal 200°C.

Leg de worstjes op de barbecue

Als de barbecue goed op temperatuur is mogen de worstjes op de barbecue. Keer ze regelmatig om ze gelijkmatig te garen, zorg dat het vlees niet aanbrandt. We raden aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. De optimale kerntemperatuur van de barbecueworstjes is 68°C graden.

Worstjes even laten rusten

Na het grillen laat je de worstjes een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in het vlees blijven zitten. Je kunt ze op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie.

Worstjes laten rusten op een bord, eventueel met aluminiumfolie er losjes overheen
Worstjes gebakken op de barbecue
Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je dit VleesFanaat product nodig.