Voor dit recept gebruiken we een Angus Bavette. Van deze bavette gaan we een mooie gevulde rollade maken à Carpaccio style! Hiervoor gebruiken we tal van ingredienten en maken we gebruik van een houtskool kamado met indirect vuur. De Angus bavette is afkomstig vanuit het flank gedeelte van het Black Angus rund. Deze Angus runderen krijgen minimaal 120 dagen graan gevoerd en zorgt ervoor dat dit de echte kenmerkende smaak afgeeft en vetmarmering. Volg onderstaande recept zodat je er zéker van bent dat jouw poging niet mislukt, en je een heerlijke gevulde Angus rollade kunt serveren.
Instructies – bereidingstijd ca. 2 – 2,5 uur
*Voorbereiding ca. 30 minuten.
- Haal de bavette ruim 3-4 uur voordat je het gaat bakken uit de koelkast
- Pak het vlees uit de verpakking, dep het af met keukenpapier en vlinder het vlees (zie youtube)
- Leg daarna het vlees opengeklapt op een plank of folie zodat deze op kamertemperatuur kan komen
- Bereid de BBQ voor op indirect vuur bij een dome temperatuur van 125-150 °C graden
- Bak de pijnboompitjes in een koekenpan aan totdat ze een beetje bruin kleuren
- Smeer een laagje pesto op de binnenzijde van het gevlinderde vlees, laat randen 2 cm vrij
Onderstaande hoeveelheden zijn naar wens in te vullen, zorg dat je de bavette nog goed kan oprollen
- Strooi en verdeel de pijnboompitjes over het vlees
- Bestrooi met gemalen peper en zeezout naar wens
- Verdeel de rucola gelijkmatig eroverheen
- Vervolgens de truffelmayo erop hoeveel heid is naar wens en zorg voor gelijke verdeling
- Strooi de parmezaanse kaas erop
- Pak het rolladetouw en rol de bavette op tot een mooie rollade.
- Let op: rol de bavette op zodat je straks als het ware haaks op de vleesdraad kunt insnijden
- Knoop het touw zo vast, dat aan elke zijde de bavette mooi blijft zitten in een rol.
- Zorg ervoor dat de vulling mooi op zijn plek blijft zitten en de uiteinden vrij zijn van de vulling.
- Strooi als de rollade zit vastgeknoopt aan alle zijdes nog wat zeezout en gemalen peper.
*Bereidingstijd ca. 30-45 minuten.
**LET OP blijf bij de BBQ en het vlees in de buurt zodat je de temperaturen goed in de gaten kunt houden. **
- Leg de Rollade in het midden op de BBQ ( plaats evt. een thermometer in de bavette )
- Sluit het deksel en houd de dome temperatuur goed in de gaten > tussen de 100-120 °C graden
- Draai halverwege de bavette een keertje om
- De bavette is klaar als de kerntemperatuur 48-50°C is, daarna moet het vlees nog even “rusten”.
- Leg de bavette in een schaal en dek af met een theedoek, laat 10 minuten rusten
- Na 10 minuten kan je de rollade uitserveren op een plank
- Je kunt ervoor kiezen om de bavette voor het serveren in ringen te snijden of aan tafel bij de gasten
- Afgarneren: Bosui/bieslook in kleine ringetjes snijden en over de bavette sprenkelen.
Eet smakelijk