De Entrecote is een mooi mager en mals stuk vlees met een lekker randje vet erop. De marmering van het stuk vlees is een echte smaakmaker, maar bepaalt niet de malsheid. Niet alleen de leeftijd en het ras van het rund bepalen de malsheid, maar ook hoe de spiervezels lopen en de wijze van verwerking tijdens alle processen. In dit recept gaan we laten zien hoe je een entrecote perfect kan klaarmaken op de barbecue.

Ontdooien van de entrecote

Laat de entrecote de avond van tevoren ontdooien in de koelkast. Bekijk onze tips voor het ontdooien van vlees zodat je dit op de optimale manier kunt doen.

Entrecote op kamertemperatuur laten komen

Haal de entrecote een uur van tevoren uit de koeling zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is dan zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra garing geven om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid van het product. Oftewel neem de tijd en laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Kruiden van de entrecote

Net voordat je het vlees gaat bakken haal je het uit de verpakking. Dep alle zijden af met keukenpapier en bestrooi alle zijden met kruiden naar wens, bijvoorbeeld de Cayun Style of de Boombastic Mix. Zout en peper kan ook!

De ontdooide entrecote uitpakken
Even deppen met keukenpapier na het ontdooien
Kruiden naar wens, of gewoon zout en peper!

Aansteken van de barbecue

Om de entrecote zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Voor het bereiden van de entrecote gebruiken we direct vuur. Om goed te kunnen grillen zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C.

Leg de entrecote op de barbecue

Als de barbecue goed op temperatuur is mag de entrecote op de barbecue.

Bij de barbecue blijven en regelmatig keren

Bakken van entrecote op de barbecue

Het bakken van entrecote op de barbecue duurt niet heel lang dus het is belangrijk om bij de barbecue te blijven. Keer het vlees regelmatig en zorg dat het vlees niet aanbrandt. We raden aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. Voor een medium-rare bereiding gaar je het vlees tot een kerntemperatuur van 50-55°C graden.

Entrecote even laten rusten

Na het grillen laat je de entrecote een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in het vlees blijven zitten. Je kunt de entrecote op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie.

Even laten rusten voor je de entrecote gaat eten
Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je deze VleesFanaat producten nodig.

Vlees

Kruiden naar keus