Runderburgers bakken op de barbecue

Onze Ambachtelijke runderburgers zijn handgemaakt en bestaan uit zuiver rundvlees afkomstig van de nek. Waarom rundvlees van de nek? Het vlees heeft heel veel smaak en behoudt het vocht beter dus de burgers blijven sappiger. In dit recept gaan we de burgers bereiden op de barbecue.

Steek de barbecue aan

Om het vlees zo goed mogelijk te bereiden is het belangrijk om de barbecue op de juiste manier aan te steken. Bekijk onze tips voor het goed aansteken van een barbecue. Om onze runderburgers goed te kunnen bakken zorg je voor een dome temperatuur van ca. 200°C.

Burgers uit de verpakking halen

Runderburgers van VleesFanaat
Zorg dat de burgers ontdooid zijn volgens onze instructies
Runderburgers individueel verpakt
De runderburgers zijn individueel verpakt voor optimaal smaakbehoud
Ambachtelijke runderburgers
De burgers zijn heerlijk gekruid volgens ons eigen recept

Laat de burgers op kamertemperatuur komen

Haal het vlees een uur van tevoren uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen, dit is belangrijk voor een gelijkmatige garing van het vlees. Als het vlees koud is dan zal de temperatuur minder snel tot de kern komen en moet je de buitenkant extra garing geven om tot een goede kerntemperatuur te komen. Dit gaat ten koste van de malsheid van het product. Oftewel neem de tijd en laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Leg de burgers op de barbecue

Leg de burgers op het grillrooster met direct vuur. Belangrijk is dat je de burgers na het neerleggen op het rooster ca. 3 minuten laat liggen en niet verplaatst. Zo voorkom je dat het vlees blijft plakken aan het rooster. Houd de deksel van de barbecue gesloten tijdens het bakken, dit voorkomt vlammen.

Runderburgers bakken op de barbecue

Draai de burgers om na 3 minuten

Als de barbecue goed op temperatuur is kun je de burgers omdraaien na ca. 3 minuten. Mochten ze nog vastplakken aan het grillrooster, laat ze dan nog even liggen. Na het omdraaien bak je rauwe zijde nog eens ca. 3 minuten met een gesloten deksel.

Runderburgers bakken op de barbecue

Kerntemperatuur meten van de burger

We raden aan een goede thermometer te gebruiken tijdens het barbecueën om zeker te zijn van een perfect resultaat. Wij adviseren een medium-rare bereiding en dan zorg je voor een kerntemperatuur van ongeveer 55°C. Als je van een meer doorbakken resultaat houdt kun je de burgers langer bakken en keer je ze regelmatig.

Kerntemperatuur runderburgers barbecue

Burgers even laten rusten

Voor de beste smaakbeleving laat je de burgers na het bakken een paar minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke sappen in de burgers blijven zitten. Je kunt ze op een bord leggen en losjes afdekken met aluminumfolie.

Perfecte bereiding runderburgers
Eet smakelijk!

Producten uit dit recept

Voor de bereiding van dit recept heb je dit VleesFanaat product nodig.